• Hashtagfemti

Hvem og hva er Hashtagfemti?

Oppdatert: 10. des. 2019

I dag blir vi overeksponert med informasjon fra sosiale medier, og det er vanskelig å følge med på alt. Selv så følger jeg en noen personer som viser mye innen trening og ernæring. Men jeg savner informasjon om hva som skjer med kroppen når du runder 50 - hva skjer med forbrenningen, hva med trening, kosthold og hva skjer egentlig når man skal endre livsstil? Hvor er informasjon om oppturene og nedturene, hvor er bildene og oppdateringer som skjer mellom før og etterbilder ? Jeg syntes det var vanskelig å finne noe der ute som jeg kunne identifisere meg med. Og da kom tanken om å starte en egen kanal med den informasjonen som jeg savnet.

Jeg fikk tak i 2 damer, som også kunne tenke seg å være med å starte en podcast - en kanal for oss som er voksne.

Hashtagfemti består av 3 voksne damer, Nina, Sissel og Mona.Jeg heter Nina Albertsen, og er 53 år. Jeg har fire voksne barn i alderen 25-32 og har to herlige barnebarn på 6 og 7 år.

Jeg har alltid vært aktiv og i min ungdom spilte jeg 3.divisjon fotball, og trente styrke ved siden av. Men etter at ungene kom, så ble det ikke så mye av det, men trente i perioder litt aerobikk. I senere år var jeg fotball trener for Gutter 10 - utrolig morro, samt at jeg i tillegg var trener assistent for Piker12 i håndball.

Etter mange år med fotball, sliter jeg med dårlige knær og ankler, samt at jeg har hatt flere prolaps i nakke og rygg, i tillegg har jeg dårlige skuldre etter mange år i hotell- og restaurantbransjen. Det var en lang perioder hvor jeg ikke orket å trene, og i tillegg sluttet jeg å røyke, og det resulterte i at jeg la på meg veldig mye, fikk også plantar fascitt, som gjorde at det var helt vanvittig vondt å trå ned på beina. For å klare å motivere meg til å starte et nytt og bedre liv, startet jeg opp med en gå-gruppe, og arrangerte gå turer i nærmiljøet 2 ganger i uken. På den måten forpliktet jeg meg litt til å stille opp uansett vær og vind, og det var sånn jeg kom sakte med sikkert igang med aktivitet.

Startet opp gratis trening på Jessheim for 4 år siden, og prøver å få andre til å komme seg ut i aktivitet. Det er ikke alltid lett å komme seg ut av godstolen, og har man først satt seg så har man mange gode unnskyldninger for hvorfor man ikke skal ut. Og enda vanskeligere kan det være hvis man ikke får med seg noen andre og skal gjøre alt alene.

Jeg prøver å spise så sunt jeg kan, men synes i perioder at det kan være vanskelig. Jeg har vært en jojo slanker siden ungene kom til verden, og vekta mi har variert mellom 60 og 115 kg. Men når jeg skjønte at det å gjøre en livsstil-endring ikke er en kvikk fiks, men en livslang endring, så begynte jeg på min reise for 4 år siden. Jeg synes det har tatt tid, og det er ikke alltid enkelt å være flink, men jeg prøver så godt jeg kan og jeg har foreløpig klart å ta av 25 kg, og føler at jeg har en sterkere kropp i dag og mye mer energi. Det tar tid å få kroppen til å fungere, og etter fylte 50, så stoppet forbrenningen helt opp, og det har i perioder vært vanskelig å komme igang fordi jeg følte at uansett hva jeg gjorde så stod jeg på stedet hvil. Men jeg merker jo at jo flinkere og mer bevist jeg er med kostholdet mitt og aktiviteten, jo mer energi får jeg, og mindre vondter i kroppen blir det og det blir litt enklere for hver dag med å lage seg gode vaner for å være aktiv.
Sissel er fra Ålesund og hun er 55 år, har 3 voksne barn, og er gift med en kjernekar (hennes utsagn, men ja - han er en veldig hyggelig fyr). Sissel liker å holde seg aktiv og trener alt fra 2 til 5 dager i uken. I dag trener hun variert med CrossFit, golf og noen fjellturer innimellom, samt at hun hver onsdag holder gratis trening i regi av Trening og Aktiv Livsstil Ålesund.

Hun prøver å spise så næringsrikt og balansert som mulig til vanlig, men tillater seg å skeie ut engang i blant. Et næringrikt og balansert kosthold gjør at hun får mer ut av treningene.

I unge år var det håndball som var den dominerende sporten, og senere ble det også fjellturer. Når barna begynte å komme ble det mest studiotrening med aerobic og body-pump.

Sissel bestemte seg sent i 30-åra for at hun skulle bli en sprek og sunn 40-åring, og har videreført dette til 50-åra. Resultatet av interesse for å spise sunt og trene jevnt er at humøret er stabilt og smilet sitter løsere, og hverdags-energien er på full tank så og si hele tiden, og i følge henne så trengs det når man er i full jobb og har en aktiv fritid.

Mona er 57 år, og hun har vært gift i foreløpig i 34 år, har 2 voksende barn og 3 herlige barnebarn og 2 flotte hunder.

Hun sier selv at hun ikke kan skryte av at hun har vært så aktiv på treningsfronten i den senere tid, bortsett fra å gå turer med hundene sine.

I sin ungom spilte hun håndball men sier selv at trening aldri har vært satt høyest på timeplanen. Mona hadde et par år hun var flink og trente på helsestudio, men den senere tiden har det ikke vært noe der heller.

Etter at hun passerte 50 (samt at hun sluttet å røyke for 5 år siden) syntes hun at det skjedde noe med kroppen.

Og hun syntes at kiloene økte litt og litt, og hennes ønske er nå å prøve å få kontroll over kroppen før det går for langt.

Mona har også noen «vonter» etter bl.a en bilulykke og sliter en del med slitasje som de fleste, etter mange år i arbeidslivet.

Meldte seg inn i Trening Ullensaker i fjor sommer for å komme seg ut i aktivitet igjen, men syntes det var vanskelig, og startet ikke opp før nå i høst. Etter å ha trent jevnlig de siste ukene, føler hun at hverdags-energien har begynt å komme tilbake, og vondtene har blitt litt mindre vondt.


58 visninger0 kommentarer

Følg

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2019 by Hashtagfemti. Proudly created with Wix.com