• Hashtagfemti

Ukas Utfordring - øke aktivitetsnivået ditt!

Gjør noe bevisst hver dag for å øke hverdags aktiviteten.

Du er herved utfordret til å gjøre noe bevisst hver eneste dag denne uka for å øke aktivitetsnivået ditt. Spør deg selv: “Hva kan jeg gjøre i dag for å være mer aktiv”?

NIVÅ 1

Det finnes mange enkle tiltak man kan gjøre for å øke aktivitetsnivået. Enkle ting som å gå en kveldstur hver dag, sykle til jobb eller skole noen ganger i uka eller å velge trappene i stedet for heisen kan gjøre betydningsfulle utslag. Ukas utfordring er å gjøre minst ett slikt tiltak hver dag.

Det fine er at det slett ikke trenger å føles som en byrde å skulle øke aktivitetsnivået på denne måten. En rask kveldstur etter middag kan både være koselig og gi deg mer overskudd til kvelden.

Ofte er det den berømte dørstokkmila som slår til her også, slik at man prioriterer sofatid i stedet for å ta seg en tur. Derfor er det lurt at du planlegger aktiviteten enten på morgenkvisten eller kvelden før. Da har du allerede bestemt deg, og det blir lettere å gjennomføre.


NIVÅ 2

Gå, jogg eller sykle til jobb eller skole. Dette er utfordringen til deg som normalt kjører eller reiser kollektiv når du skal på jobb eller skolen. Vi utfordrer deg til å gå eller sykle minst to dager denne uka.

Det fine med slik aktiv pendling er at du bruker tid hvor du uansett ville sittet i bil eller på en buss. Mange oppdager at det faktisk går raskere å sykle enn å kjøre i rushtiden.

Hvis du har veldig lang reisevei til jobb, kan du nøye deg med å jogge eller sykle deler av strekningen og reise kollektivt resten.

Har du derimot veldig kort reisevei, kan du legge inn en ekstra sløyfe for å få minst 30 minutter med aktivitet.

Her er det også lurt å planlegge litt. Ta med deg skift, dusjsåpe og håndkle på forhånd slik at det ligger og venter på deg når du kommer frem. Jo færre ting du trenger å tenke på, desto enklere er det å faktisk gjennomføre.


Lykke til med ukas utfordring!


https://www.helsedirektoratet.no/tema/fysisk-aktivitet/statistikk-om-fysisk-aktivitetsniva-og-stillesitting
4 visninger0 kommentarer

Følg

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2019 by Hashtagfemti. Proudly created with Wix.com